Vinkkejä Baccarrattin pelaamiseen

Baccarrat on useille kasinopelaajille tuttu korttipeli, jota pelataan perinteisillä pelikorteilla, toisinaan useammalla pakalla, ilman jokereita. Pelin tarkoitus onjakaa kaksi kättä (kahden kortin paria) ja lyödä vetoa lopputuloksesta. Jaettavien kahden korttiparin vertailun lopputulos voi olla joko voitto “pelaajalle”, voitto “pankille” tai tasapeli. Pelaaja ja pankki eivät tässä varsinaisesti edusta pelaajia tai jakajaa, vertailtavat kädet on vain nimetty näin. Joissakin pelivariaatioissa voidaan korttipareihin jakaa vielä kolmannet kortit. Baccarrat on hauska ja mukavassa pöydässä sosiaalinen peli, jonka aikana voi hyvin keskustella ja luoda uusia tai vahvistaa vanhoja suhteita.

Baccarratin pisteenlasku

Korttien arvot poikkeavat normaaleista hieman: numerokortit ovat numeronsa arvoisia, mutta kuvallisilla korteilla ei ole arvoa ollenkaan. Ässät ovat yhden arvoisia. Vertailtavia pisteitä ei kuitenkaan katsota suoraan korttien arvon mukaan, vaan kierroksen pisteet tulevat kahden jaetun kortin summasta. Jos summa on kaksinumeroinen, käytetään vain viimeistä numeroa. Esimerkiksi jaettujen korttien ollessa 3 ja 5, on pistemäärä summan mukaisesti 8. Jos sen sijaan kortit ovat 5 ja 8, summa olisi 13, mutta pistemääräksi jää vain 3.

Voittostrategioita

Pelin perusidea näyttää äkkiseltään olevan täysin tuuripohjainen, mutta koska kyse on vedonlyöntipelistä, voi suurempien summien voittamiseen (tai häviöiden minimoimiseen) käyttää muutamia ohjenuoria.

Älä veikkaa tasapeliä

Joillekin tämä saattaa olla itsestäänselvyys, mutta ei välttämättä kaikille. Vedonlyönnissä todennäköisyyksien ajatteleminen on kuitenkin tärkeää ja siksi tulee huomata, että tasapeli on Baccarratin kolmesta vetovaihtoehdosta epätodennäköisin. Kerroin sille voi olla suurempi ja oikein osuessaan se voi tuoda rahaa, mutta sen osuminen oikein on niin epätodennäköistä, että voitat helpommin kun asetat vetosi jompaankumpaan kahdesta muusta vaihtoehdosta.

Pankki voittaa todennäköisemmin

Kun on tutustunut Baccarratin pelivariaatioiden tarkempiin sääntöihin voi huomata, että pankki voittaa pienellä todennäköisyydellä useammin. Siksi on suositeltavaa asettaa heti ensimmäinen veto pankille ja jatkaa vedon asettamista pankille niin kauan kuin pankki voittaa. Vetojen panoksia ei kuitenkaan kannata asettaa turhan korkeiksi, etenkään jos pankin voittoputki on pitkä. Mitä pidempään voittoputki jatkuu, sitä todennäköisemmin se loppuu seuraavalla kierroksella. Kun pankki häviää ja häviät vetosi, jätä yksi kierros välistä ja katso mitä tapahtuu ennen kuin jatkat vedonlyöntiä. Jos vaihdat vetosi pelaajan puolelle ja häviät (heti tai voittoputken jälkeen), siirry suoraan lyömään vetoa pankista. Tämä kannattaa tehdä aina kun pankki voittaa.

Hallitse vetojasi

Vetojen pitäminen kurissa on yksi tärkeimmistä asioista kaikessa vedonlyönnissä. Baccarrat on joka tapauksessa melkein 50/50 -peli, jossa vedonlyöjä melko samalla todennäköisyydellä joko häviää tai voittaa. Juuri se tekee pelistä hankalan – sekä voittoputket että usean vedon häviöt ovat todennäköisiä. Kuten vedonlyönnissä yleensä, on Baccarratissakin suositeltavaa asettaa jonkinlainen katto rahamäärälle, jonka käytät vetojen tekemiseen. Jos häviät kyseisen rahamäärän kokonaan, älä jatka pelaamista ja toivo voittavasi rahoja takaisin, vaan pidä tauko ja jatka pelaamista toisen kerran. Jos puolestaan olet voitolla, mutta tahdot vielä jatkaa pelaamista, kannattaa päättää jokin katto sille minkä verran voitto-osuudesta käytät vielä pelaamiseen. Kun kyseinen katto tulee vastaan, lopeta pelaaminen ja jäät vielä vähän voitolle. Pelitauon aikana voi olla hyvä levätä ja viedä ajatukset kokonaan pois pelaamisesta joksikin aikaa.